Madártej



Az egyik legklasszikusabb magyar desszert, igazi otthon illata és íze van. Ha külföldieket látsz vendégül, alap. Ha le akarsz nyűgözni valakit, szintén. Édesítőszerrel készítve diétás, cukorbetegeknek is adható a vasárnapi ebéd mellé. Jól behűtve tessék tálalni!

Hozzávalók, 4 személyre:
1 liter tej
5 tojás
10 dkg cukor
1 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor, de a legjobb az igazi vanília

díszítésnek: pár szem mazsola

A tojást szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet cukorral és sóval félig felverjük. Ekkor hozzáadunk még két evőkanál cukrot, majd keményre verjük. A tejet felforraljuk, lassan gyöngyözve tartjuk, hogy ne forrjon. A fehérjéből galuskákat szaggatunk és óvatosan megfőzzük a tejben. A galuskákat jól lecsepegtetjük, és feltesszük egy üvegtálba. A tojássárgákat kikeverjük a maradék cukorral, a liszttel valamint a vaníliás cukorral, majd a tejhez keverjük és besűrítjük. Óvatosan a galuskák alá öntjük. Rászórjuk a mazsolát, majd jól behűtjük.

Kalóriatartalom adagonként 360 kcal. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések