Tavaszi rakott tészta



Ettem volna valamit, ami nem hús, viszont elég tápláló. A közértben szembe jött velem néhány gyönyörű zöldség, úgyhogy eszembe jutott, hogy vega koromban gyakran főztem zöldséges rakott tésztát, az mondjuk most is jó lenne. Hogy mással is megoszthassam, ezúttal a gomba kimaradt a hozzávalók közül. Mivel a zöldségeknek nincs valami karakteres íze, ne sajnáld a fűszereket :)

Hozzávalók, 6 személyre:
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagyobb cukkini
1 piros kaliforniai paprika
1 konzerv kukorica
1 konzerv vörösbab
20 dkg fagyasztott zöldborsó
1 konzerv sűrített paradicsom
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál majoranna
1 teáskanál oregano
1 teáskanál bazsalikom
50 dkg száraz csavartcső tészta

olaj
15 dkg reszelt sajt

A tésztát sós vízben félig megfőzzük. A cukkinit félbevágjuk és felszeleteljük, a kaliforniai paprikát kis kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a cukkinit, megfonnyasztjuk egy kicsit, majd hozzáadjuk a paprikát, a konzerveket, lével együtt és a zöldborsót. Megszórjuk a zöldfűszerekkel és sóval, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor elfőtte a leve felét, hozzáadjuk a paradicsomot, majd összesűrítjük.


A ragut összeforgatjuk a tésztával és a reszelt sajt felével, majd egy tepsibe simítjuk. A maradék reszelt sajtot a tetejére szórjuk. Meleg sütőben a sajt pirulásáig sütjük. Tálaláskor a tetejére szórhatunk még friss sajtot.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések