Cseresznyés joghurttorta


Piros, csonthéjas, édes és öröm szöszölni a magolásával. Miaz? Igen, cseresznye :) Ha nem magában ropogtatja az ember, akkor érdemes összedobni belőle egy klassz joghurttortát. A krémhez növényi habtejszínt használtam, egyszerűen azért, mert a) nem kell bele cukor b) habfixáló nélkül is megtartja magát.
Csináltam egy alap piskótalapot, aztán rákentem a krémet, pihent pár órát a hűtőben, és tettem a szélére még pár cseresznyét. Klassz :)

Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 4 kanál liszt
  • 4 kanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 nagy pohár (470 ml) natúr joghurt
  • 1 kanál cukor
  • 4 dl növényi tejszín, én Hulala-t használtam, elhiszem öcsikémnek, hogy az klassz :)
  • kb 30 dkg nagyobb darabokra vágott cseresznye
  • 2 kis csomag zselatin (kb 4 evőkanál)
  • cseresznye a tetejére

4 tojást szétválasztunk, a sárgáját kikeverjük cukorral, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük. Óvatosan összeforgatjuk, majd kanalanként belekeverjük a lisztet. Kivajazott-kilisztezett tortaformába öntjük, 180 fokos sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

A növényi tejszínt felverjük. A joghurtot összekeverjük a cukorral és a cseresznyével. A zselatint feloldjuk 1 dl meleg vízben, majd addig melegítjük, amíg teljesen fel nem olvad, és a joghurtos szmötyihez öntjük. A tejszínhabot óvatosan belekeverjük, majd az egészet a kihűlt piskótára öntjük. Hűtőben dermedésig pihentetjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések