Kukoricaleves


Megint zöldségleves, ezúttal kukoricából. Bár gyönyörűen süt a nap, azért még mindig tél van, kell a leves, legalábbis én ki vagyok rá éhezve :) Szepyke ihletett meg, bár az én levesem rántás nélkül készül - szeretem a saját anyagával sűrítést -; a nemböjtölők nyugodtan szórjanak baconchipset a tetejére :)


Hozzávalók, 4 személyre:
  • 50 dkg mirelit kukorica
  • 1 fej vöröshagyma
  • kakukkfű
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 leveskocka - most épp zöldségleves, ha van alapleved, akkor az is kiváló

A vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk, só, kakukkfű, kukorica, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, belemorzsoljuk a leveskockát és fedő alatt puhára főzzük. Ez kb. 10 perc alatt megvan. Ekkor én a sűrítéshez a leves felét leturmixoltam, majd visszaöntöttem, felengedtem a tejszínnel és kiforraltam. Ezt ki lehet hagyni, lehet egészen darabosra hagyni - ekkor érdemes egy kanál keményítőt keverni a tejszínhez, hogy selymes legyen az összhatás -, vagy akár le is lehet turmixolni az egészet, hogy krémlevest kapjunk.
A tetejére szórhatunk zsenge újhagymát, baconchipset, zsemlekockát és gyakorlatilag bármit, amit szívesen ennénk :)

Megjegyzések

szepyke üzenete…
Hmmm.... :) A szalonna biztos hiányzott róla, de felnézek rád, hogy tartod a böjtöt! Csak így tovább!Én nem lennék rá képes! Majd néha írj, hogy hogy bírod!:)
mandy tarragon üzenete…
Balázsom kapott rá szalonnát, neki bejött, biztosan nagyon finom úgy is. :)
Írok böjtnaplót: http://mandybojtol.blogspot.com

Mondjuk sok érdekes még nincs benne, de ha szeretnéd, olvass bele :)

Népszerű bejegyzések