Kókuszos keksz

Szégyenszemre most fotó nélküli recept jön, kénytelenek lesztek elhinni nekem, hogy nagyon finom kis kekszet hoztam össze tegnap, feszültséglevezetőnek. Elsőre kókuszos-zabos kekszet terveztem, de mivel nem volt itthon zab - mocskosmolyok... -, úgyhogy módosultak a terveim. A keksz nagyon finom lett. Este nem fotóztam le, mert gondoltam majd reggel. Reggel viszont jöttek egyéb programok - emlékeztek, hogy mondtam, hogy jönnek MAJD erkélyt burkolni? Jöttek... -, úgyhogy megfosztottak a frankó fényképezős helyemtől, most meg már nem maradt egy morzsa sem...

A recept alapja EZ a frankó zabpelyhes keksz, csak most épp a zabpehely helyett kókuszreszelék került a tésztába.

Hozzávalók, 2 nagy tepsi kekszhez:
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 6 dkg kókuszreszelék

A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, majd beledolgozzuk a többi hozzávalót is. Levágunk egy nagy darab frissentartó fóliát, majd egy kb. 5 cm átmérőjű hengert formázunk a tésztából. Nekem könnyebb volt úgy hengergetni, hogy már be volt csomagolva, mert eléggé ragadt a tészta. Nem kell bele több liszt, mert majd vissza fog dermedni :)
A csomagot tegyük a hűtőbe, amíg kemény nem lesz. Nyugodtan maradhat egy-két napig is. 
Sütés előtt előmelegítjük a sütőt 180 fokra, majd a tésztahurkából még hidegen kb. 0,5 cm-es szeleteket vágunk. Ezeket helyezzük el egymástól szellősen egy sütőpapírral bélelt tepsin, és kb. 12 perc alatt süssük meg. Akkor jó, ha kap egy kis színt, és megszilárdul a teteje. A felszedéssel várjuk ki, amíg teljesen kihűl, mert melegen törik!

Megjegyzések

Kreatív konyha üzenete…
Én elhiszem, hogy finom volt fotó nélkül is :)

Népszerű bejegyzések