Lekváros-írós muffin


Megint egy olyan süti, amire nem tartott igényt az, akinek készült, mindenki más viszont nagyon örült neki :) Az írótól és a lekvártól szaftos a tészta, a lekvár pedig sülés közben kibugyog, mint egy forró lávafolyam. Eredetileg nem szívecske formájút szerettem volna, de sajnos csak akkor jöttem rá, hogy a piros kerek formámat csak képzeltem, hogy van - na, értitek -, miután a kéket elvittem haza anyunak, exlakótárs meg elvitte a fémet.

Mostanában kísérletezgetek mindenféle liszttel, a zabliszt egész jól beválik sütikbe, így most ebben is a liszt fele zabliszt lett.


Hozzávalók, 12 darab muffinhoz:

  • 1 bögre író - 1 bögre=2,5 dl
  •  1/4 bögre barnacukor
  • 1/2 bögre olaj 
  • 2 tojás 
  • 1 teáskanál vanília kivonat 
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre zabliszt
  • 2 teáskanál sütőpor 
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 bögre darált mandula
  • 1/4 bögre kandírozott eper
  • 1 evőkanál brandy
  • 12 teáskanál meggylekvár
 A kandírozott epret összevágtam, majd a brandyvel felforraltam, amíg az eper beszívta az alkoholt és hagytam hűlni. Az írót, olajat és a tojásokat jól elkevertem, ebbe ment a cukor, a lisztek, a sütőpor és a szódabikarbóna, majd beleforgattam a mandulát, a vanília kivonatot és az epret. A muffin formákba elosztottam a tészta felét, majd minden mélyedésbe tettem egy teáskanál lekvárt, végül pedig rákanalaztam a tészta maradékát. 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt sült meg.

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy kandírozott epret lehet-e hagyományos boltban/szupermarketben kapni?
Dia
mandy tarragon üzenete…
Szia,
Az aszalt gyümölcsöknél keresd, én már vettem sparban és tescoban is.

Népszerű bejegyzések