Mézeskalács projekt 2012


Kiskorom óta nem éreztem ilyen jól mézeskalácsozás közben, mint az elmúlt héten. Már nagyon sok recepttel próbálkoztam, de most megtaláltam az IGAZIT. Azt, amelyik nem ragad, amikor gyúrom, nem olyan, mint a beton, se gyúráskor, se sütés után - jó nyilván a lakásban uralkodó nagy páratartalom is hozzátesz valamennyit a puhasághoz -, az írókával pedig öröm dolgozni, de komolyan. A játszóházas mézeskalács elbújhat emellett a recept mellett.

Ha valaki mézeskalácsozást tervez, annyira jó szívvel tudom ajánlani Moha bejegyzéseit ebben a témában, hogy arra nincsenek szavak. A receptet is a fenti linkre kattintva érhetitek el, abból az adagból olyan jó bő 6 tepsinyi mézeskalács lesz, egy tojásfehérjéből bőven elég íróka lesz hozzá, én a színezéshez Wilton ételfestéket használtam. Persze most jutott eszembe, hogy se tulipiros, se sötétzöld nincs a készletemben, de nézzétek el nekem, hogy ilyen furcsa színe lett a mézeseknek :)


A képek megint nem lettek valami szépek, van egy kis nézeteltérésem a fényképezőgépemmel mostanában, és sehogyse sikerül olyan képeket csinálnom, ami tetszene...





A csillagokra és a fenyőfákra dr Oetker szórócukrot szórtam.




A szívecskés macikákat lehet például mézeskalács szirup mellé csomagolni ajándékba, jól esik a tejeskávéhoz :)





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések