Sóágyon sült csirke





Nem is hiszem el, hogy nincs fenn még a blogon, mert annyira egyszerű, és ha semmi ötletem nincs, akkor bizony el szoktam ezt sütni :) A tökéletes grillcsirke-élmény, és még csak forgatós csodagép sem kell hozzá. A maradék húst mindig gondosan le szoktam szedni a csontokról, szendvicsbe, salátákba nagyon finom. 


Egyetlen baja van szegénynek: nem túl fotogén :) Az ízesítés ötlete ezúttal Duendétől származik, INNEN, szerencsére van saját citromom és babérlevelem is, aki nem ilyen szerencsés, annak azt ajánlom, hogy kezeletlen citromot vegyen - egy ideje már kötelező ráírni, hogy emberi fogyasztásra alkalmas-e a héja -, illetve szárított babérlevelet. Bevallom őszintén, én a csillagánizsból nem sok mindent éreztem, lehet, hogy legközelebb bátrabb leszek az adagolásnál.

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 1 közepes méretű egész csirke
  • 1,5 - 2 kg só
  • 1 szép nagy citrom
  • 15 babérlevél
  • 4 szem csillagánizs


A csirkét megmosom, ha még esetleg vannak benne oda nem illő dolgok, azokat kiszedegetem. Letörölgetem, hogy szép száraz legyen, akkor tud majd ropogósra sülni.
A citrom héját leszedem krumplihámozóval, összekeverem a sóval, majd az egészet elterítem a tepsi aljában. Rászórom a babérlevelet (3 levél kivételével) és a csillagánizst. A citromot feldarabolom és a maradék babérlevéllel bedugom a csirke hasüregébe. A lábait összekötöm, ráültetem a sóra, mellel fölfelé.
180 fokos sütőben kb. másfél óra alatt ropogósra sütöttem. Szerintem akkor jó, ha megfogod a combcsontot és ellenállás nélkül leválik róla a hús.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések