Joghurtos szilvaleves


Kicsit főzős, de nem vészesen, jól behűtve igazi felfrissülés, annyira, hogy csak telefonos kép készült róla, mielőtt felhörpintettem volna az utolsó adagot. 

Hozzávalók, 4 bögre leveshez:
  • kb. fél kg szilva
  • 1/2 kávéskanál fahéj
  • cukor - szilvától és ízléstől függ, hogy mennyi, nekem most speciel 3 evőkanál kellett, mert elég savanykás volt a szilva
  • 1 kis doboz - 150 gramm - natúr joghurt

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, megszórjuk fahéjjal és lassú tűzön puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a cukrot és a joghurtot, majd összeturmixoljuk. Ellenőrizzük, hogy elég édes-e, tálalásig hűtőben tartjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések