Kert 2014: Január


Boldog Új évet mindenkinek! Ugye még nem késő? Nézzünk be egy kicsit a kertbe, mert ilyen szép zöld még soha nem volt tél közepén :) A fenti képen a mizunaerdőm, menő mi? Nem gondoltam volna, hogy eddig kitart, heti egy szedést pedig mindenképpen igényel, hogy elég szellős maradjon. Ezt a fajtát tuti, hogy megtartom idén is.





A kertészetből szerzett articsóka tövem - a vetett tövek nem élték túl a nyarat sajnos -, csak egy kicsit fagyott le, de elég jól bírja. A tövét feltöltöttem novemberben egy kis avarral, hogy biztosan túlélje a telet, talán nem lesz gond. 




Az eredetileg salátás, most már őszi zöldséges ágyás. Még mindig tartják magukat a kínai kelek - egy ideig, pár nap és saláta lesz belőlük -, a brokkolik nagyon szeretik a helyet, a cékla nem annyira, mert szinte alig van gumója. Háttérben látható pár káposzta, nos, most már biztos, hogy klasszikus fejes káposzta jövőre nem lesz a kertben, mert sehol nem szeretnek lenni. Akinek az a tapasztalata, hogy nála szeretnek a fejes káposzták, szóljon, adok szívesen magot :)


A zsákos termesztésem. Ebben a zsákban volt mizuna is, az nem élte túl, ellenben az édes rukola és a törpe fordros kel csodás. A hátsó fodros kel konkrétan a legszebb a kertben. 


Hátsó ágyások. Az elsőben még brokkoli, karfiol és fodros kel, a középsőben elvadult rukkola és hagyma, a harmadikban koriander, castelfranco saláta és karalábé.



Kicsit fázós pagodakarfiol, ha még kitart egy kicsit ez az enyhe idő, akkor talán még lesz belőle valami.


Brokkoli, még mindig hoz virágokat, bár egyre apróbbakat. Ősz lándzsája fajta, szintén marad a kertben, de egy kicsit máshogy fogom termeszteni, mert nagyon sok kell, hogy egyszerre beérjen annyi, hogy egy főzeléknek vagy levesnek elég legyen.








Castelfranco radicchio babák. Majd kora tavasszal megy rájuk cserép, hogy halványodjanak, eddig szépen fejlődnek, pöttyeik is vannak :)



És a poszt végére a bónusz: hóvirág, január negyedikén. Nektek van még valami a kertben?


Megjegyzések

vdaiana üzenete…
Mind szép, csak az a baj hogy nem igazán természetes ez a langyos idő. Félek hogy a gyümölcsfáknak kárára lesz.
Nekünk petrezselyem van bőven, meg némi sóska. 3-4 tavaszi virág elfelejtett szunyókálni és itt-ott látszanak virágok.
Ja meg a hóvirágom pont olyan mint a tied.
mandy tarragon üzenete…
Igen, ettől tartok én is, hogy az lesz, mint tavaly, majd kapunk márciusban egy rakat havat meg mínuszokat. Nálam a gyümölcsfa egyelőre alszik (kopp kopp), de ha kibomlik, akkor gondban leszek.

Népszerű bejegyzések