Rizses szejtán (vegán)


Múlt hét pénteken benéztem a Marks&Spencerbe a Mammutba, lett egy pofás kis élelmiszeres sarkuk, érdemes megnézni. Volt a polcon paellához való rizst, az volt az egyik dolog, amit kinéztem magamnak. A terv bevált, jó szaftos, krémes lett tőle az étel, amit főztem. Persze, jó más rizzsel is :)

A szejtán készítését ebben a bejegyzésben tudjátok megnézni, a kész mennyiség 60 dkg lesz.

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 20 dkg szejtán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • bors
  • 15 dkg rizs
  • 1 nagy kaliforniai paprika
  • 10 dkg fagyasztott zöldborsó

A szejtán kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a rizst, a szejtánt, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a paprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Amikor a rizs már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót és a kockára vágott kaliforniai paprikát is, és puhára főzzük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések