Keles tojáslepény


Vissza megint a keles receptekhez, van még pár a tarsolyban. Az egyik ez az egyszerű tojáslepény, villásreggelire mondjuk tökéletes.

A recept eredetileg a Kifőztük magazinban jelent meg.



Hozzávalók, 4 személyre:
  • 10 dkg leveles kel - zsenge kelkáposztával vagy kínai kellel helyettesíthető
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 10 dkg mozzarella
  • 2 szál újhagyma
  • 10 tojás
  • bors
A leveles kelt falatnyi darabokra tépjük, megmossuk, megszárítjuk. A mozzarellát apróra tépjük vagy lereszeljük, a hagymát felkarikázzuk, a tojásokat felverjük. Egy olyan serpenyővel dolgozzunk, amit utána sütőbe is tehetünk. Ha ilyen serpenyőnk nincs, akkor a kel megfonnyasztása után öntjük a keveréket egy tűzálló tálba és úgy süssük meg.
A kelt olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzákeverjük a hagymát, a tojást és a sajtot, sózzuk, borsozzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben pirulásig süssük. Melegen tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések