Vegán coleslaw


Aki ismer engem, az tudja, hogy nálam bizony vannak coleslaw korszakok, elég keményen. Nyilván ki kellett próbálnom a vegán változatot is. A krémességet a kókusztejszín adja, mindenféle "pártnyomás" nélkül azt kell mondjam, hogy ha igazán krémes állagot akartok adni valaminek, akkor a Cocomas tejszínnek nincs párja. 

A recept eredetileg a Kifőztük magazinban jelent meg.
Hozzávalók:
  • 1 kis fej káposzta
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál Kókuszvilág kókuszecet
  • 1 dl Cocomas kókusztejszín
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
A lilahagymát és a káposztát vékonyra vágjuk, a sárgarépát lereszeljük. Az olívaolajból, kókuszecetből, kókusztejszínből, vízből és mustárból dresszinget készítünk, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük a salátával.
A salátát tovább gazdagíthatjuk mazsola és dió hozzáadásával.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések