Zöldbabos krumplileves


Eggyel szebb képpel, mint ahogy már szerepel a blogon, zöldbabbal gazdagítva. A recept nem túl bonyolult, ahogy már írtam, ez általában egy nudli/gombóc mellé készült leves. Én most a nudlit másnapi uzsonnákra szántam, úgyhogy a leves mellé készült a nudli.

A gombóchoz kell 2-3 főtt krumpli, liszt, amennyit felvesz (fél bögrével kezdem), 1 tojás, só, 1 evőkanál olaj.

A krumpli főzőlevét eltesszük, olajon megfuttatunk egy kis fej hagymát, egy kockára vágott sárgarépát, egy felkockázott krumplit, felöntjük a főzőlével, teszük bele egy kanál pirospaprikát, és egy kanál bio zöldséglevesport (vagy egy fél leveskockát, szorgalmasaknak alaplevet). Amikor már majdnem puhák a zöldségek, beleszaggatjuk a gombócot és beletesszük a fagyasztott zöldbabot.

Tálalás előtt elkeverünk benne két púpozott kanál tejfölt. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések