tag:blogger.com,1999:blog-6706844256828043701.post3843969514215141187..comments2024-01-15T12:33:28.630+01:00Comments on Mandy kertje és konyhája : Svéd húsgolyókmandy tarragonhttp://www.blogger.com/profile/09704946724057702226noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-6706844256828043701.post-84105843135184045402016-01-21T07:21:57.361+01:002016-01-21T07:21:57.361+01:00Úgy látszik, nem csak nevünk van, hanem humorunk i...Úgy látszik, nem csak nevünk van, hanem humorunk is :Dmandy tarragonhttps://www.blogger.com/profile/09704946724057702226noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6706844256828043701.post-68116551324378083182016-01-21T01:03:04.860+01:002016-01-21T01:03:04.860+01:00Az eredeti svéd recept szerint nincs benne fokhagy...Az eredeti svéd recept szerint nincs benne fokhagyma. Sehol. Az már egy magyar változat. És szójaszósz sincs benne.<br /><br />A husgombocokhoz :<br />500 gram darált marhahús, de lehet vegyesen marha / disznó is<br />½ dl morzsa<br />1 dl fözötejszín<br />2 ek finomra vágott vöröshagyma<br />1 tojás<br />1 kk só<br />1 csipet örölt fekete bors<br />vaj a sütéshez<br /><br />A mártáshoz :<br />1 ek finom kukoricaliszt, vagy buzaliszt<br />2 dl habtejszín<br />2½ dl marhahúsleves kockából (1/4 kocka + 2 dl víz)<br /><br />Keverd össze e tejszínt a morzsával és hagyd állni amíg besürüsödik (kb. 10 perc). Add hozzá a darált húst, a hagymát, a tojást, a sót és a borsot. Keverd össze gyors mozdulatokkal és csinálj belöle apró gombocokat ( 1 gomboc kb. 15 gram). Melegítsd fel a vajat és amikor már nem sistereg rakd bele a gombocok egy részét. Süsd öket 5 percig. Elöször süss egy próbagombócot, amit kostolj meg, hogy eléggé van e füszerezve. (sülés közben a sónak egy része kisül belöle). Ne tegyél tús sokat egyszerre a serpenyöbe, mert részben lehütik a vajat, részben nem lesz helyük forogni, amikor rázogatod a serpenyöt, hogy minden oldalrol egyformán piruljanak. Sülés alatt kell még vajat tenni hozzá és azt ujra melegíteni. <br /><br />A mártáshoz keverd össze a lisztet a tejszínnel csomómentesre, add hozzá a húslevest, öntsd át a serpenyöbe és forrald fel. <br /><br />Fött krumplit vagy krumplipürét és vörösáfonyalekvárt kinálnak hozzáAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6706844256828043701.post-6742917194190038852016-01-21T00:30:28.593+01:002016-01-21T00:30:28.593+01:00Tényleg van aki szerint ez olyan vicces hogy nem n...Tényleg van aki szerint ez olyan vicces hogy nem nevetni hanem egyáltalán mosolyogni tud rajta ? Oltári nagy baromság és még gusztustalan is !! <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6706844256828043701.post-88025401686738025572011-02-27T20:39:37.928+01:002011-02-27T20:39:37.928+01:00Megnézem magamnak ezt a húsleveskockát, legközeleb...Megnézem magamnak ezt a húsleveskockát, legközelebb beleteszem azt is :)mandy tarragonhttps://www.blogger.com/profile/09704946724057702226noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6706844256828043701.post-25100944717373310402011-02-27T19:43:50.480+01:002011-02-27T19:43:50.480+01:00én is szoktam csinálni :-) én egy kis dm-es biomar...én is szoktam csinálni :-) én egy kis dm-es biomarhahúsleves kockából készített alaplevet is adok a mártáshoz (és kevesebb szójaszószt), tapasztalataim szerint kell az alaplé a marhahúsos barnamártás-ízhez.<br />amióta (nagy pofával) "tökélyre fejlesztettem" a házi svéd húsgolyót már csak kávét/teát és sütit tolunk vásárláskor.<br />az én ideológiám a svéd húsgolyóra és hamburgerre: kell a marhahús, mert kell a vasLillahttps://www.blogger.com/profile/05429853421580336256noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6706844256828043701.post-52652176495892640852011-02-27T17:29:48.928+01:002011-02-27T17:29:48.928+01:00Bianka: érdemes :)
esztili: látnád, ahogy sütit c...Bianka: érdemes :)<br /><br />esztili: látnád, ahogy sütit csinálnak :D<br /><br />Benc-E-moke: :)))mandy tarragonhttps://www.blogger.com/profile/09704946724057702226noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6706844256828043701.post-32984009950778217202011-02-27T16:32:21.989+01:002011-02-27T16:32:21.989+01:00Mi is megcsináltuk, kicsit másképp, de nagyon fino...Mi is megcsináltuk, kicsit másképp, de nagyon finom lett! :) - EmőkeEmokehttps://www.blogger.com/profile/17012612544115466395noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6706844256828043701.post-24679745895704971612011-02-26T19:10:36.578+01:002011-02-26T19:10:36.578+01:00Hi-hi!! Ez a videó...! A legjobb az volt, hogy a s...Hi-hi!! Ez a videó...! A legjobb az volt, hogy a svéd részeket is értettem.<br />Már jó párszor ette svéd húsgombócot! És mindenkinek csak ajánlani tudom...esztiIihttps://www.blogger.com/profile/12812119231604691836noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6706844256828043701.post-39919238052215159912011-02-26T18:54:40.294+01:002011-02-26T18:54:40.294+01:00Én még nem ettem, de ki kell próbálnom annyit hall...Én még nem ettem, de ki kell próbálnom annyit hallottam róla :)Biankahttps://www.blogger.com/profile/04740852582267201615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6706844256828043701.post-53981130451337925272011-02-26T18:16:34.795+01:002011-02-26T18:16:34.795+01:00Mindenkit megnyugtatnék, hogy én is hámoztam a kru...Mindenkit megnyugtatnék, hogy én is hámoztam a krumplit, nem lerágtam a héjat :)mandy tarragonhttps://www.blogger.com/profile/09704946724057702226noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6706844256828043701.post-33348785050571387572011-02-26T17:38:49.914+01:002011-02-26T17:38:49.914+01:00Hát ezen én is halálra röhögtem magam :D Épp a nap...Hát ezen én is halálra röhögtem magam :D Épp a napokban szeretnék én is ilyen húsgolyókat csinálni, de lehet, hogy maradok a magyar készítési módnál (azaz mellőzöm a húsverést fejjel :D).Lorahttps://www.blogger.com/profile/00531134427521389050noreply@blogger.com