2014. december 17., szerda

Lúdláb torta



Nos, eljutottunk idáig, végre elkészültem J születésnapi tortájával. Volt némi kavarodás, egyeztetés, én nem érek rá, ő nem ér rá, de azért csak összehoztuk. A tortához a nyáron eltett rumos meggyemet használtam, ha ilyenetek nincs, akkor a bolti meggybefőttről öntsetek le kb. 0,5-1 dl levet, öntsetek rá rumot, és hagyjátok a hűtőben érni 2-3 napig.


Hozzávalók, 22 cm-es tortaformához:
A piskóta:
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A krém:
  • 6 dl tejszín (30%-os)
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg étcsokoládé 
  • 1 üveg rumos meggy
 

A piskótához a tojásokat fehéredésig verjük - az én robotgépem ezt simán megoldja, ha neked nem ilyen bika a motor benne, akkor válaszd szét és úgy csináld -, belemegy a cukor, a liszt és a kakaópor. 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütöm, hagyom hűlni, és 3 részre vágom.
A krémhez a tejszínt felmelegítem, felolvasztom benne a cukrot és a csokoládét. Hagyom egy éjszakát a hűtőben hűlni, majd másnap keményre verem. Egy kicsit félre teszek a torta bevonásához.
A meggyet lecsöpögtetem, a levét félre tesszük, a meggyből félre teszünk egy kicsit a díszítéshez, a többit belekeverjük a csokikrémbe.
A piskótát meglocsoljuk a meggy levével, belekenjük a krém felét, majd piskóta, meggylé, krém, piskóta, a maradék meggylé, félretett meggy nélküli csokikrém, amivel a torta oldalát is húzzuk be. Szórjuk meg a maradék meggyel. Jót tesz neki, ha áll egy éjszakát a hűtőben.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin