Gombás Mac&Cheese




Ki szereti a tésztát? Hát, én. Nyilván. És a mac-and-cheese a legjobb dolog, amit el tudok képzelni a tésztából. Ha megküldjük az egészet egy adag vegyes gombával, attól meg csak jobb lesz. Gyorsan készen van, úgyhogy munka után is elkészülhetünk vele.

A recept eredetileg a Kifőztük magazinban jelent meg.


Hozzávalók, 4 személyre:

  • 30 dkg vegyes gomba
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors

A sajtszószhoz:

  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 6 dkg szarvasgombás sajt - bármilyen erősebb ízű sajttal helyettesíthető
  • bors
  • szerecsendió

  • 25 dkg macaroni tészta

A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, az olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a nedvesség, amit kiereszt magából, el nem párolog.
A sajtszószhoz a vajban megpirítjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd felengedjük apránként a tejjel. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a gombát, és a tésztát, majd pár percig főzzük. Ha nem lepi el a tésztát a folyadék, akkor adjunk hozzá még egy kis vizet.
Hőálló tálba borítjuk a tésztát, eloszlatjuk, 180 fokos sütőben pirulásig sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések