2015. május 2., szombat

Újfokhagymás-spenótos mac-and-cheese


A heti kosaramban volt egy csomag új fokhagyma, abból gondoltam ki ezt a tésztát. Eredetileg csak a fokhagymát szántam bele, de szerettem volna bele valami zöldet, és mivel a kertben rengeteg a spenót, az került bele. Ha szeretnéd, meghagyhatod egyben is a spenótot, én jobban szeretem így, hogy le van turmixolva, és minden hova egyenletesen jut a kencéből.

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor új fokhagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 3 dl zöldségleves
  • 25 dkg friss spenót
  • 5 dkg reszelt cheddar
  • 30 dkg tészta - nekem most csavart kagyló, de bármi ilyen nagyobb felületű tészta jó, amin megtapad a szósz
  • a tetejére: petrezselyemzöld

Az új fokhagymát durvára vágjuk, megpároljuk az olajban, rádobjuk a spenótot és lefonnyasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, felengedjük a tejjel és a zöldséglevessel. Ha túl sűrű lenne, adjunk még hozzá vizet. Keverjük el a szószban a cheddart, amíg fel nem olvad, majd forgassuk bele a száraz tésztát.
A keveréket sütőtálba simítjuk, 180 fokon kb. 30 perc alatt sül készre.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin