Kerti jelentés 2022 Március

 

Úgy tűnik ez sem a jól dokumentáltság éve lesz, de nézzétek el nekem, épp költözés után vagyunk, és végre van időm leülni egy kicsit rendezni a gondolataimat.

Márciusban jártunk végre otthon, megkezdeni az idei kerti évadot. Vittünk magunkkal előcsíráztatott krumplikat, amiknem az egyik felét az egyik üres ágyásba tettem, a másik felét pedig a nagy cserepekbe, amiket ősszel költöztettünk le.


Még nem mutatnak sokat, de ide került jó érett komposztba a krumpli - cserepenként 3-4 gumó -, amikkel az a terem, hogy majd a vágott fű kerül rájuk év közben, és ahogy a birs kilombosodik, védi őket egy kicsit a tűző naptól is.


 
Körbesétálva láttam, hogy a medvehagyma elég jól megmaradt a kút körül, még idén se fogok szedni belőle, mert szeretnék biztos lenni benne, hogy megerősödik.
 

A kamillának tavaly nem sok kreditet adtam, de úgy tűnik, mégicsak sikerült megvetnie a lábát a pala melletti ágyásban. Remélhetőleg idén szedünk róla sok-sok virágot :)

Áttelelt dolgokkal folytatva, ezek ilyen meglepetés saláták, amiket az ágyások közötti utakból szedtem ki, és ültettem őket a leghátsó ágyásba. 


Ha idén kegyes hozzánk egy kicsit az időjárás, akkor lesz salátánk, ha nem, akkor is benn fogom őket hagyni, mert láthatóan sikeresebb, ha felmagzás után szétszóródnak, mintha én vetném őket szándékosan.

Erről a salátáról azért jött le némi levél.

Ezek pedig az áttelelt mángoldok. Nem mondom, hogy ez a kedvenc zöldségünk, de annyira szépek a leveleik az ágyásban, hogy ha egy falatot sem ennénk róla, akkor is megtartanám.

Ugyanennek az ágyásnak a szélén szintén eluralkodtak a mángoldok és a mézontófű, aminek a méhek biztosan örülni fognak, ha jön a jó idő.

A kakukkfüvet idén alaposan vissza fogom vágni, mert a közepe kezd kopaszodni, itt is az a tapasztalatom, hogy nem szabad vele finomnak lenni, mert eltunyul :)


A hagymák nem maradhatnak ki, ugye? Elefánthagymák, fokhagymák, vöröshagymák, téli sarjadék hagymák, idén se lesz hiány. Tulajdonképpen miért is vettem még dughagymát? :D



Ez a két kis szerencsétlen maradt a karfiolos - sprouting brokkolis részben. Majd kiderül kicsit később, hogy mik.


Ez itt egy mályva, amit idén okosabban csinálok mint tavaly, és átültettem őket a virágoskertbe :)

És ha már virágok, zárjuk valami nagyon érdekessel a túrát. Ez a tátika tavaly nyáron került az ágyásba, ősz végén pedig átraktam őket virágládákba, mert még virágoztak. Képzeljétek, még mindig virágoznak :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések