2016. február 17., szerda

Quinoa kása


,Variáció reggelire téma ismét. Kicsit csaltam, mert eredetileg a tejben kellett volna megfőzni a quinoát, de mivel salátát meg fasírtot is akartam csinálni, azt választottam, hogy megfőztem vízben, aztán kiadagoltam, szükség szerint.
Ha nagyon fancyt akartok, akkor a (mag)tejben főzzétek meg, de az már hétvégés-ráérős téma, ez meg csak 5 perc reggel.

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 1 bögre quinoa
  • 4 bögre víz
Adagonként:



A quinoát forró vízben átmossuk, majd megfőzzük a vízben. Amikor felszívta az összes vizet, lefedve 5-6 percig még állni hagyjuk. Ez hűtőben eláll pár napig, de ha frissen ennénk, akkor még adjuk hozzá tejet és főzzük puhábbra. Ha a hűtős verzióval dolgozunk, akkor adagonként 1 bögrényi kész quinoát keverjünk el a tejjel és melegítsük össze. Locsoljuk meg a sziruppal, adjunk hozzá áfonyát, mandulát, majd fogyasszuk el.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin