2009. október 7., szerda

Enchiladas chilis babbal

Az enchiladas tulajdonképpen mexikói "rakott tészta". A variációk száma végtelen, elkészíteni nagyon egyszerű, maradékok eltüntetésére is kiválóan használható. A tortilla lapokat megtöltik, elrendezik a tepsiben, nyakon öntik szósszal, esetleg megszórják sajttal és megsütik. Ez a verzió az, amikor a maradék chilis babot töltjük a tortillába és besamellel öntjük nyakon. Nemrég vettem narancssárga színű kemény sajtot, próbaképpen azt szórtuk a tetejére, de legközelebb valószínűleg valami könnyebben olvadó sajtot fogunk használni.

Hozzávalók, 4-5 személyre:
  • 1/2 adag chilis bab
  • 6 tortilla lap, volt itthon a fagyasztóban spenótos :)
  • 4 evőkanál vaj
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • bors
  • szerecsendió
  • 10 dkg reszelt sajt

A tortilla lapokat megmelegítjük, majd megtöltjük chilis babbal, feltekerjük és egymás mellé tesszük őket egy tepsiben. Elkészítjük a besamel mártást: a vajat felolvasztjuk, a lisztet elkeverjük az olvasztott vajjal, majd felengedjük a tejjel és csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A mártást a tortilla tekercsek tetejére kenjük, megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt ropogósra nem sül.

2 megjegyzés:

Moha írta...

Ez nagyon jól hangzik,már egy ideje készülök tortillát sütni,lehet, hogy így végzik majd töltve:)

mandy tarragon írta...

oh, most hogy mondod, belinkelem a tortilla meg a chilis bab receptet, mert azt bizony elfelejtettem :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin