2020. május 15., péntek

Ricotta torta


Ez a torta úgy keletkezett, hogy álltam a hűtő előtt tegnap, kezemben az aznap lejáró ricottával és próbáltam felidézni, hogy mi a csudát akartam ebből készíteni, amikor megrendeltem. Végül feladtam a gondolkodást, és készítettem egy pofon egyszerű tortát. Mondhatni aljnélküli sajttortát. Egy éjszakát pihent a hűtőben, és megszórtam fagyasztott málnával. Jó lett.


Hozzávalók, 22 centis formához:
  • 25 dkg ricotta
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál narancsvirágvíz - ha nincs, tegyél bele vaníliát


Az összetevőket simára keverjük, egy kibélelt tortaformában vízfürdőben* 150 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük - amíg a teteje megszilárdul.

* a tortaformát alulról beburkoljuk alufóliába, hogy ne menjen bele a víz. A tortaformát betesszük egy mélyebb tepsibe, és annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy kb a tészta vonaláig érjen


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin