2009. augusztus 4., kedd

Tzuziki


Maradt még cukkinim a hazai szállítmányból, de lassan már ideje volt felhasználni. A ztazikit kereszteztem a cukkinivel, ebből lett a tzuziki. Szerintem nagyon finom lett, sajtos pirítóssal ettem vacsorára, jobbat nem is kívánhattam volna ebben a melegben :)

Hozzávalók:
  • 1 nagy cukkini
  • 1 nagy pohár natúr joghurt (ha szeretitek úgy, akkor lecsöpögtetve, én jobban szeretem így)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kapor
  • bors

A cukkinit kettévágtam, kiszedtem a belsejét. Ha zsenge, akkor ezt nem kell megtenni, az enyém már nem volt az. Nagylyukú reszelőn lereszeltem (azon a részen, ahol az almát reszeli az ember), besóztam, hagytam állni kb 10 percet. Kinyomkodtam belőle a levet, összekevertem a joghurttal, hozzáadtam a fűszereket és belereszeltem a fokhagymát. Érdemes kicsit érni hagyni, de frissen fogyasztva is ízlett :)

1 megjegyzés:

Yasmine írta...

Nagyon jóó!! Mi is szeretjük, legalábbis az eredeti változatot. De kipróbáljuk, mert ilyen névvel csak jó lehet!! :-DDD

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin