Képek a kertből


Nem vittem túlzásba a kerti tartalmak gyártását, pedig így görbüljek meg, az volt a terv, hogy idén aztán folyamatosan öntöm rátok az áldást. Csak hát... nem így alakult.

Anyukámék tavaly költöztek az új házukba, ahol kaptam egy kis helyet, ahol garázdálkodhatok. Igyekeztem úgy tervezni, hogy csak minimális munka legyen vele - gyakorlatilag anyu beindítja a locsolórendszert, meg szedeget dolgokat -, és próbálkozom, hogy mi terem, mi nem.

Idén sajnos anyuékra maradt a borsószüret, és a tökfélék se viselték jól a sok esőt, de van ami brutál jól sikerült. Pl a fokhagyma, amit elfelejtettem lefotózni :D Majd legközelebb, ha kiszáradtak. Itt van egy, mutatóba, amit elhoztam felhasználni, mert véletlenül kitéptem a szárát :D


Ebbe az ágyásba gyökérzöldségek kerültek, a pasztinák szépen elindult, a cékla se rossz, de vannak ágyások, ahol nagyon gyéren keltek a dolgok, vagy egyáltalán nem. Meglátjuk. Mindenesetre céklákból brutális darabokat sikerült kiszednem.


Ez egy elhanyagolt hagymás ágyás, szépen virágzik, a méhek szeretik, úgyhogy meghagyom így, majd kiszedem a hagymákat, amikor visszahúzodnak. Ott vannak mutatóba a paradicsom palánták is, de elég kis nyomik, meglátjuk mi lesz. Ó igen, van két elefánt fokhagyma is az ágyásban, amit az USÁból hoztam, virágoznak, szóval van esély rá, hogy sikerül őket felszaporítani annyira, hogy jövőre is jusson.

 
A virágos ágyás viszont csodásan mutat, talán egy pöppet zsúfolt is :) A napraforgók hatalmasak, a sarkantyúka burjánzik, a pillangóvirágok most kezdenek virágozni.

Ez lenne a tökös ágyás, innen kerültek ki a borsók. Az a hatalmas bokor ott egy felmagzott zeller, a méhecskék szeretik, ha egyszer útban lesz a tököknek, majd kiszedem, addig marad. A mászóka mellé ültettem méteres babot és ... őőő.... tököt. Azt a hosszú fajtát, ami zöld és hengeres... De csak a nem szalonképes neve jut eszembe :)

 
Szóval dióhéjban ennyi, következő alkalommal igyekszem majd jobb képeket csinálni és ha mázlitok van, meg is osztom őket.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések