2015. szeptember 11., péntek

Cukkinis ropogós


Egy kicsit hasonlít arra, amit külföldi blogokon látok pizzaalapként. Persze nem olyan. Viszont meg lehet vele spórolni egy csomó időt, ha épp nincs kedved gombócokat sütögetni olajban a főzelékhez.  Egyben meg lehet sütni, aztán szeletekre vágni, ízlés szerint. Ha kicsit tovább sütöd, akkor ropogósabb lesz, ha kicsit kevesebbet, akkor még rugalmas. Fagyasztani is lehet. Meg csomagolni, uzsonnához. A cukkini szezon végén érdemes kipróbálni, megjegyezni, próbálgatni másfajta sajtokkal,  magokkal, másfajta zöldségekkel. Céklából, keményebb kecskesajttal pl szerintem nagyon jó lenne.

Hozzávalók, 1 tepsinyihez:
  • 2 közepes cukkini
  • 2 tojás
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • bors

A cukkinit és a sajtot lereszeljük, összekeverjük a többi hozzávalóval. Ha túl vizesnek találjuk a masszát, adhatunk hozzá még egy kis zsemlemorzsát. Szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és 180 fokon, pirulásig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin