2011. január 10., hétfő

Édes szusi


Már régen kinéztem Maxnél, hogy hogyan is öltözteti ünnepibe a tejberizst. Jól néz ki, nem? :) Azt mondjuk nem mondanám, hogy állandó szereplő lesz nálunk, de egy ünnepi desszertnek simán el tudom képzelni. A formázáson van még mit gyakorolni az tény.
Most épp aszalt gyümölcs került a közepébe, de jó lehet friss gyümölccsel vagy lekvárral is.

Hozzávalók:
  • 1 bögre rizs
  • 3 bögre tej
  • 4 evőkanál méz
  • 1 vaníliarúd
  • 2 egész kardamon hüvely
  • 12 db palacsinta
  • 10 dkg aszalt szilva

A rizsből tejberizst készítünk: a vaníliarudat felvágjuk, beletesszük a tejbe, a kardamon hüvelyeket is, aztán lassan felmelegítjük, beletesszük a rizst és kis lángon, gyakran megkeverve addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Szedjük ki a kardamont és a vaníliát, majd hagyjuk a rizst kihűlni.
A palacsintákban oszlassuk el a kihűlt rizst, tegyük a közepére az aszalt gyümölcsöt, tekerjük fel és próbáljuk meg "kockásra" igazítani. Kicsit hagyjuk állni, majd  szeleteljük fel.

4 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Annak idején kóstoltam Max verzióját, nekem nagyon bejött, jól fogyott a tányérjukból :-)

esztiIi írta...

Szia!
Megpróbálom majd megcsinálni...nagyon jól néz ki! :)

Bianka írta...

Nagyon ötletes, tetszik

mandy tarragon írta...

Chef Viki: hát, aki ilyen szerencsés :)

esztili: érdemes megpróbálni :)

Bianka: örülök, hogy tetszik. :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin