Édes szusi


Már régen kinéztem Maxnél, hogy hogyan is öltözteti ünnepibe a tejberizst. Jól néz ki, nem? :) Azt mondjuk nem mondanám, hogy állandó szereplő lesz nálunk, de egy ünnepi desszertnek simán el tudom képzelni. A formázáson van még mit gyakorolni az tény.
Most épp aszalt gyümölcs került a közepébe, de jó lehet friss gyümölccsel vagy lekvárral is.

Hozzávalók:
  • 1 bögre rizs
  • 3 bögre tej
  • 4 evőkanál méz
  • 1 vaníliarúd
  • 2 egész kardamon hüvely
  • 12 db palacsinta
  • 10 dkg aszalt szilva

A rizsből tejberizst készítünk: a vaníliarudat felvágjuk, beletesszük a tejbe, a kardamon hüvelyeket is, aztán lassan felmelegítjük, beletesszük a rizst és kis lángon, gyakran megkeverve addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Szedjük ki a kardamont és a vaníliát, majd hagyjuk a rizst kihűlni.
A palacsintákban oszlassuk el a kihűlt rizst, tegyük a közepére az aszalt gyümölcsöt, tekerjük fel és próbáljuk meg "kockásra" igazítani. Kicsit hagyjuk állni, majd  szeleteljük fel.

Megjegyzések

Chef Viki üzenete…
Annak idején kóstoltam Max verzióját, nekem nagyon bejött, jól fogyott a tányérjukból :-)
esztiIi üzenete…
Szia!
Megpróbálom majd megcsinálni...nagyon jól néz ki! :)
Bianka üzenete…
Nagyon ötletes, tetszik
mandy tarragon üzenete…
Chef Viki: hát, aki ilyen szerencsés :)

esztili: érdemes megpróbálni :)

Bianka: örülök, hogy tetszik. :)

Népszerű bejegyzések