Ősz kincsei sütőtökleves



Hú, ez a leves annyira, de annyira jó. Tele van zöldséggel, tápláló, és a legjobb, hogy 20 perc alatt cakkpakk készen is van. Sütőtökös levest mindenkinek!

A recept eredetileg a Kifőztük magazin októberi számában jelent meg.


Hozzávalók, 4 személyre:
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 liter zöldségleves - szárított zöldségekből készítve vagy bio zöldségleves-kockával helyettesíthető
  • 80 dkg kockázott sütőtök
  • 40 dkg előfőzött bab, lecsöpögtetve
  • 10 dkg előfőzött vagy fagyasztott kukorica
  • 20 dkg ceruzabab vagy zöldbab
  • 1 evőkanál aprított oregánó
  • 1 babérlevél
  • bors

A hagymát kockára vágjuk. Az olajat felmelegítjük a lábosban, üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, felöntjük a zöldséglevessel, beleöntjük a babot, ceruzababot és a sütőtököt, majd a leveshez adjuk a babérlevelet és az oregánót. Amikor a sütőtök megpuhult, hozzáadjuk a kukoricát, pár percig tovább forraljuk, majd amikor már a kukorica is megpuhult, tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések