Kockázott paradicsom télire


Most már meg merem osztani, mert azért kicsit tartottam tőle, hogy milyen lesz, de teljesen rendben van. Nem nagy varázslat, teljesen "bolti" íze van, szóval ha esetleg még most rátok szakad rengeteg érett paradicsom, amit nem tudtok lefagyasztani, de sokat nem akartok dolgozni vele, akkor tegyetek egy próbát ezzel. Bolognai szószba, chilis babba tökéletes. 

A befőttes üvegeket tisztára mossuk (ezekben uborka volt, hogy tudjatok mihez viszonyítani), kigőzöljük, a tetőket szintén, hogy biztosan ne legyen rajtuk piszok. A paradicsomokat az aljukon bevágjuk, forró vízbe merítjük 10-15 másodpercre, majd lehúzzuk a héját. A befőttes üveg aljába kerül 1 teáskanál citromsav, erre jön a kockázott paradicsom, a tetejére fél teáskanál só, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, de maradjon egy kis hely az üveg tetején.

Ha van elég nagy lábosotok, akkor abban gőzöljétek ki, nekem nincs, úgyhogy íme az én sütős módszerem. Az üvegeket egymás mellé állítottam egy magas falú tepsiben, alájuk öntöttem kb. 3 ujjnyi vizet. A sütőt 150-160 fokra állítottam, és kb. 1 órán át gőzöltem. Erre figyeljetek, mert épphogy csak gyöngyöznie kell a víznek, lehet, hogy a ti sütőtök jobban melegít! Hagytam a sütőben kihűlni, egész éjszaka hűlt szép lassan, azután polcra tettem és készen is van. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések