Taco dog


A taco dog a hot dog és a taco házasítása, grillezett kolbásszal vagy virslivel, avokádósalsával és sajttal, tortillába zárva. Ha esetleg jön még egy grillezésre alkalmas hétvége, érdemes a taco dogot műsorra tűzni, ha nem annyira, akkor benn is el lehet készíteni kontaktgrillben. Szerintem munkahelyi ebédnek is finom, jól szállítható.

Eredetileg a Kifőztük magazinban jelent meg.

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 4 tortillalap
  • 4 grillkolbász vagy virsli
  • 4 szelet sajt
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 puha, érett avokádó
  • 1 kis lila hagyma
  • őrölt bors
  • csilipehely (ha szükséges)

A paradicsomot kimagozzuk, kockákra vágjuk. Az avokádóhúst villával összetörjük. A lila hagymát apróra vágjuk, majd a paradicsommal együtt az avokádóhoz keverjük. Ha a grillkolbász nem elég fűszeres, akkor a salsát sózzuk, borsozzuk, csilipehellyel ízesítjük.
A kolbászt grillezzük, majd összeállítjuk a tacót: a tortillalapra kis evőkanálnyi salsát, egy grillkolbászt és egy szelet sajtot teszünk, összezárjuk, és lesúlyozva grillezzük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések