Rebarbarás epres rácsos pite


Ahogy melegszik az idő, előbújik a kertben a rebarbara. Elég sok ideje próbálom termeszteni ezt a növényt (zöldség? gyümölcs? paréj? :D ), és úgy tűnik, hogy végül sikerült megtalálni a helyet, ahol megmarad. Öcsém kertjében kötött, nedves a talaj, sok napot is kap. Ez a tő nagyon jól szolgál, az idei első adag levélnyélből epres pite készült.


Hozzávalók:
A linzerhez:
10 dkg cukor
20 dkg vaj
30 dkg liszt
2 tojás sárgája

A töltelékhez:
50 dkg eper
6 szál rebarbara
2 evőkanál cukor
1 evőkanál étkezési keményítő - vaníliás pudingporral helyettesíthető


A linzerhez kemény tésztát gyúrunk a hozzávalókból, 2/3-1/3 arányban elosztjuk, a hűtőben pihentetjük amíg vissza nem dermed. A nagyobb részt vékonyra nyújtjuk, kibéleljük vele a tepsit. 
Az epret és a rebarbarát összevágjuk, összekeverjük a cukorral és a keményítővel, majd a tésztára öntjük.
A maradék tésztát kinyújtjuk, csíkozzuk, a gyümölcsre helyezzük.
175 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készül el. Hagyjuk teljesen kihűlni, úgy könnyebb szeletelni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések