2010. június 19., szombat

Szicíliai csirkemell

Meglepődtök, ha azt mondom, hogy a kedvenc csarnoki kifőzdénkből van a recept? Olyan ebéd ez is, amivel csak egy kicsit kell foglalkozni, a többit elvégzi helyettünk a sütő. Mivel még mindig nyakig benne vagyok a tanulásban, az ilyen receptek életet tudnak menteni :)
Annyira vágyom már egy kis szusszanásra, jó lenne, ha nem gráfokat színeznék és veremautomatákat konstruálnék jólfésült nyelvtanokból álmomban :)





Hozzávalók, 2-3 személyre:
  • 1 egész csirkemell
  • 2 paradicsom
  • 1 nagy marék magozott zöld olívaolaj
  • 2 zacskó mozzarella (2x125 gramm)
  • bors
  • 1 evőkanál olaj

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, egy olajjal kikent tűzálló tálba tesszük. Öntsünk rá kb. 1 dl vizet, aztán fedjük le a tálat, és toljuk a hideg sütőbe. Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Kb. 25 perc alatt a csirke megpuhul. A paradicsomot vágjuk karikára, az olívát apróra, a mozzarellát kb 1,5 centis szeletekre.
Amikor a csirke megpuhult, vegyük le a tetőt/fóliát, tegyük rá a paradicsomot, arra az olívát, arra a sajtot, majd toljuk vissza a sütőbe, 200 fok, amíg a sajt meg nem pirul.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

araniel írta...

Milyen egyszerű, és gusztusos, és gondolom nagyon fincsi is :)

mandy tarragon írta...

Bianka: bizony, a paradicsom édes, az olívabogyó savanykás, a sajt meg olyan nyúlós-finom :)

araniel: nem gondoltam volna, hogy "csak" a paradicsom-olívabogyó ennyire jó ízkombináció lehet, de nagyon menő :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin