Heti kosár


Vihar után - két vihar között? - mutatom, hogy szinte szárazon megúsztam a kosárért menést - közben olyan málnás brownie vigyorgott rám a Szimpla Háztájiban, hogy ihaj... -, ilyen gyönyörű, színes kosarat raktak össze a héten is a Zöldségkosár.hu termelői. A következő heti kosár még sajnos nincs fenn, de én továbbra is csak ajánlani tudom, kedd estig lehet rendelni az oldalukon.

A heti kosárban volt őszibarack, krumpli, paradicsom, paprika, cukkini, uborka, sárgarépa és fürjtojásos cérnametélt.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én ezzel a tésztával kicsit mindig bajban vagyok. Nagyon finom, de nem eszünk annyi levest, hogy elfogyjon. Most épp arra gondoltam, hogy lereszelem a cukkinit és jó sajtszószos dologgal összekeverem a kicsit megtört tésztát, aztán összesütöm a sütőben. Esetleg a tetejére még tennék karikázott paradicsomot. Mit szóltok?

Az uborka kiáltott egy tejfölös uborkasalátáért, a paprikát megeszem pirítóshoz, a paradicsomból capreset képzeltem el, a sárgarépát pedig elrágcsálom magában. Az őszibarackból egy morzsás süteményt fogok csinálni - ha szerencsénk van, még fotó is lesz :) -, a krumpli pedig... Nem tudom, én ebben a melegben csak a fűszeres sült krumplit kívánom, tejfölös mártogatóssal. 

Ti mit főznétek a kosárból?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések