2015. július 25., szombat

Vegán barackos morzsa

 

Igen, képes voltam bekapcsolni a sütőt. De az igazsághoz hozzá tartozik, hogy mivel sok paradicsomom ért be egyszerre, a fagyasztóban meg épp nincs valami sok hely, paradicsomszószt is főztem, úgyhogy ez a kis extra hő már igazán nem számított. Főleg, hogy a sütő maradékhőjében frankón ki lehetett dunsztolni a szószt :)

A süti maga baromi egyszerű, csak azért akarom lejegyezni ide, hogy meglegyenek a morzsa arányai. Ugyanis most nem vajat tettem a morzsába, hanem tökmagolajat. A morzsának van egy enyhe zöldes beütése tőle nyersen, nagyon vicces, a kész süteménynek pedig jó aromát ad.

Hozzávalók:
  • 1 kg őszibarack
  • 1 evőkanál kókuszcukor
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
A morzsához:
  • 1 bögre liszt
  • 2 evőkanál kókuszcukor
  • 3 evőkanál tökmagolaj


A barackot megpucoljuk, darabokra vágjuk, összeforgatjuk a cukorral, vaníliakivonattal és a keményítővel, majd a sütőtálba tesszük. A morzsa összetevőit villával összeforgatjuk, majd a barackos keverékre szórjuk. 180 fokon kb. 30-35 perc alatt készül el. Ilyen melegben görög joghurtra halmozva is remek.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin