Kert 2016: Március


A bejegyzés dátuma ne tévesszen meg senkit, a képek még bőven márciusiak. Szeretem a tavaszt, ilyenkor napról napra annyit változik minden a kertben, hogy  igazán érzem, hogy megéri a fáradtságot a munka.Mivel a földben nem sok a hely, sok mindent cserépben nevelgetek. Az a terv, hogy kicsit elosztva csinálom majd a vetést, hogy ne legyenek üresjáratok, a letermett földet pedig majd a krumplis zsákba fogom öntögetni, hogy legyen mindig mivel feltölteni.


Lila pakchoi. Jó nagy luftokat hagytam közte, hogy tudjanak majd nőni. Mivel cserépben van, nem is hagyom majd nagyra nőni. Ezek kibújtak, úgyhogy jöhet a következő cserép, amikor majd lesz rajta 1 saját levél.

Tulipán.


Salátakeverék. Foltokba vetek salátát tépőkeverékből, elég gyorsan kibújnak, ha kapnak egy kis vizet. Egy-egy tenyérnyi terület jöhet mindig újra, ha kibújik egy adag.


Retek. Francia reggeli retek elvileg, majd meglátjuk. A reteknek érdemes több vizet adni, mert meghálálja.



Még mindig tulipán, nagyon szeretem őket.


Madársaláta. Ez már elég jól néz ki, lehet lassan ritkítani. Ebből nem vetek már új adagot, mert ha melegszik az idő, akkor egyből magba megy.


Metélőpetrezselyem. Ebből sem vetek többet, ez elvileg folyamatosan vágva kitart majd elég sokáig.


Koriander. Ebből még lehet, hogy csinálok egy másik cseréppel is, én nagyon szeretem.


Saláta1. Elég szellősen nőttek ki, sok vizet kapnak.


Saláta2. Szintén. Sok víz, nagy levelek.


Saláta3.

Hagymás csoport, meg némi saláta, és egy kis gaz :D


Az amerikai borsó átveszi a hatalmat :)


És a saláta is.
És a spenót is.

Szóval, kicsi a kert, de nem mondhatnám, hogy haszontalan, ha van egy cserépnyi helyetek, szerintem érdemes nekiállni, ha mást nem, amiatt, hogy olyan zöldséget-fűszert termesszetek, amit a boltban nem kaptok meg.

Megjegyzések

Lakótelepi kertész üzenete…
Szia!

Tetszik a honlapod! Sok érdekeset és szépet találtam az írásaidban! Én egy lakótelepen kertészkedem, nem túl ideális terep, de egyelőre ez adatott meg. Nekem is van a kertről blogom, melyet itt találsz meg:

http://lakotelepikert.blogspot.hu

Ügyi vagy csak így tovább!

Üdv.: Lakótelepi kertész

Népszerű bejegyzések