Áfonyás-kókuszos zabkeksz


Feltúrtam a blogot, és kiderült, hogy majdnem egy hónapnyi anyag pihen a piszkozatok között. Ez a keksz is, ami amúgy még akkor készült, amikor a műszakozás miatt könnyen szállítható gyors reggelikre volt szükségem.

Én a myproteines kissé folyósabb mogyoróvajat használtam hozzá, ami 100% mogyoró. Ha te másfajtát használsz, lehet hogy szükséged lesz még egy kis folyadékra.


Hozzávalók:
  • 2 evőkanál darált lenmag
  • 5 evőkanál víz
  • 2 érett banán
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 1/2 bögre+2 evőkanál mogyoróvaj
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 és 1/2 bögre aprószemű zabpehely
  • 1/2 bögre kókuszreszelék
  • 1/2 bögre szárított áfonya

A lenmagot összekeverjük a vízzel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Kiadagoljuk a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések