NBGK 2021 - Maglista

 


Azzal akartam kezdeni a bejegyzést, hogy elmondjam, hogy ha még nem hallottatok erről a lehetőségről, akkor nyilvánvalóan nem vagytok feliratkozva a facebook oldalamra. Enyje. Ide kattintva lehet pótolni:


Szóval van ez a lehetőség, évente párszor nyílik a kincses doboz a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ oldalán (mintakeres.hu), és ha elég gyorsak és eltökéltek vagytok, akkor nagyon bő fajtaválasztékból lehet kérni fejenként 10 mintát. Nekem idén sikerült valamilyen fura oknál fogva 9 darabot kérni - ha jól sejtem, akkor valaki hamarabb nyomott a megrendelésre és így tűnt el talán egy tétel -, ma meg is hozta őket a futár.

A mintakérés ősszel, tavasszal van, ezen kívül lehet még csicsókét és batátát is igényelni, ezeket el tudjátok olvasni a honlapon. A mintakérés adminisztrációs díja jelen esetben 1300 forint, ezért kapsz némi szaporítóanyagot (kiskerti termesztéshez bőségesen elég), kihozza a futár, és szépen megkérnek, hogy a szezon végén töltsd ki a termesztési adatlapot is.

Idén arra gondoltam, hogy lemozdulok a paprika-paradicsom vonalról, és az érdekesebb tételekből válogatok össze párat, ennek szentelek egy ágyást a kertben - anyu gondolom oda meg vissza lesz a boldogságtól :D -, és együtt megnézzük mi működik, mi nem.

Szóval a képen van (szemfülesek észreveszik, hogy a felső sorban az első és az utolsó kép ugyanaz, hogy szép legyen az elrendezés :)  -

Bókoló gyömbérgyökér
Szépséges kúpvirág
Nyírbátori tf., Téli sarjadékhagyma
Hölgy ujj (Okra)


Kisteleki tf., Amerikai földimogyoró
Kék főznivaló, Kukorica
Oxana green, Csemegekukorica   
Monori tf., Elefánt hagyma
Szarvasi tf., Szegletes lednek

A szezont a hagymákkal kezdem majd - amint nem lesz -14 fok... - majd jön a kúpvirág, a bókoló gyömbér, márciusban a lednek, áprilisban pedig a mogyoró, a kukoricák és az okra. 

Ti szoktatok mintát kérni? Mit kértetek idén?


Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Szia!

Én is kértem, idén első alkalommal, de semmilyen visszaigazolást nem kaptam.
Megkérdezhtetem, hogy Te mikor rendeltél, és hány napra kaptad meg a csomagot?
mandy tarragon üzenete…
Szia! Harmadikán rendeltem, kaptam emailben visszajelzést, hogy beért a rendelés, aznap utaltam, tegnap jött az email, hogy feladták a csomagot, ma hozta a futár.
Mandy
Névtelen üzenete…
Köszi a gyors választ, akkor még 1x nekifutok, mert Én 4.-én és nem kaptam semmi visszaigazolást.

Népszerű bejegyzések