Kókuszos, cseresznyés zabszelet


 

Nos igen, a cseresznyés sütemények némileg tájidegenek így március közepén, de úgy alakult, hogy végre rászántam magam, hogy kitakarítom kis fagyasztót költözés előtt, és az egyik fiókban volt kb 7 kg cseresznye... Azért ne kapjatok a szívetekhez, nem lett mindből sütemény. Egy részéből édesítőszerrel-pektinnel főztem lekvárt, egy másik részből amarettoval lett sült cseresznyelekvár, a maradékból pedig ez a sütemény.

A zabszeleteket valamikor tavaly fedeztem fel magamnak, nagyon nagy előnyük, hogy bármilyen gyümölcsöt, de akár egy üveg lekvárt is remekül fel lehet bennük használni.

A zabszelethez:

  • 1 bögre zabpehely
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1/2 bögre liszt
  • 10 dkg kókuszzsír - ez lehet vaj is
  • 1/4 bögre kókuszreszelék 
  • a cseresznye levélből néhány kanálnyi

A töltelékhez:

  • kb egy kiló cseresznye
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 evőkanál barnacukor

A zabszelethez összedolgozom az összetevőket, morzsás állaga kell legyen, ha összenyomod, akkor egyben kell maradjon. Ha túl száraz, mehet hozzá néhány kanálnyi a cseresznye levéből. A tészta felét lenyomkodjuk a sütőforma aljára, rátesszük a cseresznyét, majd a maradék tésztát a tetejére morzsoljuk. Ide mehet még egy kanál cukor is, ha extra ropogós réteget szeretnénk a tetejére.

150 fokon kb. 30 perc alatt sül át, hagyd teljesen kihűlni szeletelés előtt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések