Januári kerti teendők - Kert 2023


A chilik és a padlizsán csíráztatását már pár hete elkezdtem, sőt, valamikor múlt hét környékén el is vetettem őket, így lassan, de biztosan kinőttem az ablakpárkányt. A hétvégén így nekiálltam és összeraktam a kis üvegházam állványát. Mivel még a kis kupiszobánkban tartom, így a huzatot nem tettem rá, a cicák nem tudnak hozzáférni.

Hát hogy is fejezzem ki magam, az idei kertelőkészítős setup nem éppen "instaready", viszont működik, és talán a lakásfelújítás következő szakaszában sem lesz nagyon útban.


Nagyon jó hír, hogy idén kibújtak a padlizsánok, évek óta most jutottam ezzel a projekttel a legmesszebb. Remélhetőleg sikerül kiültethető palántákat nevelni belőlük. 


A csicsókákat is cserépbe raktam, mert úgy láttam, hogy a hűtőben kezdenek kicsit "leereszteni", most már kezdenek nőni a levélhajtásaik. Azt tervezem, hogy a háromból az egyiket megtartom az itteni közös kertbe, a másik kettőt pedig viszem le anyuékhoz.

Bár megígértem magamnak, hogy idén nem veszek több magot, természetesen nem sikerült ezt tartani, viszont nagyon érdekes fajtákat sikerült beszereznem az Áldott Menedéktől, a narancspaprika magok már duzzadnak a mini csíráztatósátorban - más néven az ikeás zacskóban -, a többit pedig majd mutatom.

Most szólok, hogy az áruházak elkezdték lassan, de biztosan kitenni a kerti cuccaikat, a tescoban sikerült vennem rózsafuttatót, amit addig nézegettem a neten mire irgalmatlan drága lett. És ha már rózsafuttató, akkor nyilván vettem hozzá futóbabot is :D


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések