Kert 2023 - Február - A magok támadása

 Már mondtam idén, hogy megegyeztem magammal, hogy nem veszek több magot, mert annyi van, hogy bevethetném fél Bács-Kiskun (vár)megyét kétszer... 10 évig... és még maradna is :) 

Na jó, na jó... de leltározáskor rájöttem, hogy a sarkantyúkát elhasználtuk az irodai kertbe, borlotti babom sose volt, a cukorborsónk mind elfogyott, a sárga patiszonnak meg ki tud ellenállni?! Szolgálati közlemény: a lidlbe kikerültek a magos állványok, csak saját felelősségre álljatok le ott nézelődni.

Az Áldott Menedékből megérkezett a magcsomagom, tőlük jött pemetefű, macskamenta, perilla, narancspaprika, sárga paradicsom és erdélyi parasztuborka. Még nyitva van a rendelési lapjuk, ha kedvet kaptatok, a facebook oldalukat belinkeltem a nevükre kattintva.

Idén nem aludtam be, úgyhogy elcsíptem a magkérést a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központnál, arra a csomagra még várok. Idén az volt a magválogatási szempontom, hogy olyasmiket kérjek, amit máshol nem találtam, viszont szeretnék velük bíbelődni. Így került a kosaramba lóbab, tehénborsó, szegletes lednek, földimogyoró, okra, sütőtök, sátoros varádics és hajósi barátszegfű.

Vannak még itt maghörcsögök? Nyugtassatok meg, hogy nem vagyok egyedül :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések