Paradicsom, paprika és egyéb zöldekFüvészkertes poszt következik, sok-sok képpel és paradicsommal. Múlt héten csütörtökön kaptam egy levelet az ELTE Füvészkerttől, amiben tájékoztattak, hogy másnap 14-17 óráig paradicsom-napot rendeznek, ahol mindenféle különleges paradicsomokat és chiliket kóstolhatunk. Eléggé randomprogram lett, de munka után indultunk is, hogy egy laza másfél órában végigszaladjunk a programon és megnézzük a kert többi részét is. 

A chili kóstolásról sajnos lemaradtunk, de a kiállított növényekről azért hoztam képeket, a paradicsomokat viszont végigettük.

 
Ez a fajta nagyon mókás, olyan, mintha valaki összegyűrte volna.


Bohócsapka fajtájú, nagyon mókás, ilyen magot tudtunk is venni.

Paradicsom-kóstoló. A képek magukért beszélnek.


Nekem ezt volt a kedvenc, nagyon finom édes és vékony a héja.Ilyenem van nekem is, nagyon jól terem.
Ilyenhez van magom, kíváncsi vagyok, hogy az enyém milyen lesz jövőre. Erről egyébként azt gondoltam, hogy savanykás lesz, de meglepően édes.


Egészen paprika alakú, nagyon húsos, vastag a héja, szerintem kockázott paradicsomkonzervnek lehetne nagyon jól használni. 

Ez is nagyon finom, szintén arra gondolnám alkalmasnak, hogy eltegyük télire, mert ennek is vastag a héja.


Itt álljunk meg egy kicsit. Volt magvásár, amin sikerült is jó magokat szerezni, de engem speciel eléggé elszomorított, hogy a kiállított darabokból nem tudtunk venni. Én speciel nem igénylem a színes-szagos csomagolást, szóval ha kis papírzacskókban kaphattam volna a fenti paradicsomok magjaiból elégedett lettem volna. Szóval ez egy pici csalódás volt, de sikerült venni azért érdekes magokat.


Egész apró fűszerpaprika, nagyon aranyos, szerintem az udvarra dísznek sem lenne rossz.

Ez a narancssárga is nagyon tetszik, sajnos ilyen magot sem kaptunk :( Még maradt viszont egy kis időnk, úgyhogy sétáltunk egyet a kertben.

A fűszernövénykert még mindig a kedvencem, középen a kis tóban pedig tavirózsák vannak.


A pálmaházban a teknősök.


Töpre gránátalmafa a pálmaház mellett. Diónyi kis almákkal van tele. Vajon mekkora magja lehet? :)


A zöldséges kertnél ilyen mókás pogácsa alakú paradicsomok nőnek. Komolyan, ha nem félnék, hogy lecsuknak, simán ellopnék párat, csak a magja miatt :)


Sok-sok citrusféle is van, teremnek is rendesen.


A kaktuszházban kaktuszok, mi más.Valami pozsgás talán, a húsevő növények mellett, még mindig nagyon tetszik ez a virág.

Tavirózsa a benti tóban.


És lótuszvirág a kintiben.


Bio zuhanyrózsa :)


Cikesz és vasrózsa. Tudja valaki, hogy hogyan hívják ezt a rovart?Az a sor ott a zöldséges kertben végig paradicsom és paprika.

És a végére egy kis reklám, amiért ugyan semmit nem kapok, de hátha érdekel valakit. Pénteken, a Kutatók Éjszakája rendezvény alkalmából a kert 17-21:30-ig tart nyitva, a belépés ingyenes és mindenféle klassz program lesz. Részletes program IDE kattintva érhető el.

Megjegyzések

Kati üzenete…
DE jó:) Olyan bohócsapka formájú csípősöm nekem is van, csak még zöld:)
Paradicsomokből olyan zöld zebrásat meg fekete zebrásat szeretnék:)
mandy tarragon üzenete…
Cirmos zöld paradicsom magokat ebayen rendeltem, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle jövőre. Ha esetleg szeretnél próbálkozni, akkor tudok linket adni, 1 dollárért adnak egy zacskóval.
Kati üzenete…
Az ebayjal csak az a probléma, hogy nekem nincs paypalom, és azt hiszem ott csak azzal lehet fizetni. De a Párom Londonban dolgozik, meg kell mondanom nézzen szét magok terén, hátha ott is találni érdekeset. Köszi az ötletet.
Elküldtem a játékodra is az uzsidobozomat:)
mandy tarragon üzenete…
Igen, paypal az kell hozzá. De Londonban szerintem talál érdekes dolgokat :)

Népszerű bejegyzések