2013. július 20., szombat

Ricottával töltött óriáskagyló tészta


Amikor Sarah receptjeit nézegettem, megakadt ezen is a szemem. Sok most a friss, zsenge cukkini - figyeljétek meg, hogy Sarah szerint milyen a "nagy" cukkini, na, erről beszélek -, a ricottát is szeretjük, a paradicsomszósz meg pikkpakk megvan, szóval viszonylag gyors is a recept. Az óriás kagyló tésztát a Gyermelyi gyártja, én a piacon szoktam venni a gyermelyis néninél, de nagyobb áruházakban is megtaláljátok. Nálam a felvágott kimaradt belőle, helyette pirított szalonnát tettem a paradicsommártásba, így sem volt rossz :)


Hozzávalók, 4 személyre:
  • 20 dkg  óriás kagylótészta
  • 2 doboz kockázott paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 szelet bacon
  • 25 dkg ricotta
  • 1 nagy csokor bazsalikom
  • 1 nagy cukkini - amilyen nálam és Sarahnál is a nagy ;)
  • 1 tojás
  • bors
  • 10 dkg sajt - nekem most fehér cheddar, de bármilyen jól olvadó sajt megteszi

A tésztát lobogó sós vízben kissé előfőzzük, nekem ez olyan 5 perc főzést jelentett. Lecsöpögtetjük.
A paradicsommártáshoz a bacont felszeleteljük, kiolvasztjuk a zsírját, rádobjuk a kockára vágott hagymát, a reszelt fokhagymát és üvegesre pirítjuk. Felöntjük a kockázott paradicsommal és pár percig forraljuk. Ha nagyon darabosnak találod, akkor nyugodtan turmixold le.
A töltelékhez a bazsalikomot apróra vágjuk - pár levelet hagyj meg a tálaláshoz -, összekeverjük egy felvert tojással, a ricottával, a reszelt cukkinivel, sóval és borssal.
Egy sütőtál alját kikenjük a paradicsomszósz felével, majd kirakjuk a töltelékkel megtöltött óriáskagylókkal. A tetejére megy a paradicsomszósz maradéka, végül pedig a sajt.
Én nem fedtem le, hideg sütőbe ment, 200 fokon kb. 45 percig sült, amíg a sajt meg nem pirult. Érdemes alátenni egy tepsit, hogy ha nagyon bugyog, ne a sütőt kelljen kitakarítani utána :)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin