Kert 2013: Július

Kicsiház új vízvezetéket kapott múlt héten, úgyhogy a kert is kicsit átalakult. Voltak áldozatok is, viszont semmi pótolhatatlan nem veszett kárba, apukámnak hála pedig az elvadult örökzöld bokor is kapott egy kis igazítást.


A paradicsomjaimon végre már szinte mindenhol megjelentek az első bogyók, talán pár hét napos idő és kezdenek is teremni. A héten a másodvetést készítem majd elő, lesz kínai kel, káposzták, áttelelő póréhagyma, pak choi, cékla, koriander, szóval ha minden rendben megy, akkor télen sem lesz üres a kert.

 

Ez a törpe leveles kel nagyon szépen nő, lassan kezdhetem is szedni az első leveleit :)


A fokhagyma helyére bab került, azok már nőnek, a középső ágyásba paradicsomokat vetettem, illetve ott van hely hagyva a másodvetés palántáinak is. A harmadik ágyás szélére vetettük vissza a koriandert, lassanként az is megindul.

A cukkinit folyamatosan szedjük, nagyon szépen nőnek, az uborkák már nem annyira - konkrétan sehogy... -, a mángoldjaimból is lassan lesz valami.  Szóval, így állunk júliusban. Egy ennyire vacak földű, diófával borított kerttől nem is rossz, ugye? :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések