2013. július 7., vasárnap

Csokicseppes, meggyes kölökkuglóf


A jól bevált kuglófreceptet ezúttal meggyel és csokicseppekkel dobtam fel uzsonnára. Szerintem nagyon jó lett, a csoki csepp is jól vizsgázott, nem olvadt szét. Legközelebb kicsit bátrabb leszek a meggyel, legalább ennyit még elviselne simán a tészta.

Hozzávalók, egy kis kuglófhoz - 14 cm-es forma:

  • 7 dkg puha vaj
  • 7 dkg cukor
  • 1 nagy tojás
  • 5 teáskanál tej
  • 10 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 marék meggy - kb. 5 dkg
  • 1 evőkanál csokicsepp
a formához:
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa   
A sütőt előmelegítem 180 fokra, majd a vajat egy kis hőálló edényben megolvasztom a melegedő sütőben. Nem kell neki sok idő, a lényeg, hogy ne legyen kemény. Kis ecsettel kikenem a formát az olvasztott vajjal, majd beszórom a zsemlemorzsával, és félreteszem.
A vajat habosra keverem a cukorral, majd a tojással, és hozzáadom a tejet, a lisztet és a sütőport. Amikor már sima a tészta, belekeverem a meggyet és a csokicseppet, majd az egészet eligazítom a formában. Kicsit leütögetem a konyhapulthoz, hogy ne maradjon az alján buborék.
A sütőben kb. 30 perc alatt sül készre, kiborítom a formából, rácson hagyom kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin