2014. április 22., kedd

Ázsiai csirkeleves


Ha unjátok a vasárnapi húslevest, érdemes egy kicsit változtatni a fűszerezésen, és máris egy klassz sűrű, de mégis friss levest kaptok. A recept eredetileg a Kifőztük magazin április számában jelent meg.


Hozzávalók, 4 személyre:

A leves:
  • 1 egész, csontos csirkemell
  • 1 sárgarépa
  • 1 szál szárzeller
  • 1 hüvelykujjnyi gyömbér
  •  
  • 1 csillagánizs
  • 1 rúd fahéj
  • 3 kardamom hüvely
A tálaláshoz:
  • 1 nagy csokor friss koriander
  • 1/2 csokor medvehagyma
  • 3 szál szárzeller
  • 2 sárgarépa
  • 1 lime leve
  • 1 csomag rizstészta
A csirkemellet feltesszük főni, annyi vízben, hogy ellepje. A keletkező habot leszedjük. A sárgarépát megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A szárzellert negyedeljük. A gyömbért megsikáljuk, majd négybe vágjuk. Amikor már nem habzik a leves, hozzáadjuk a zöldségeket, majd készre főzzük, leszűrjük.
A tálaláshoz a rizstésztát a csomagoláson megadott módon elkészítjük. A zöldségeket nagyon vékony csíkokra vágjuk, a koriandert apróra vágjuk. A főtt csirkehúst falatnyi darabokra tépkedjük. A tányérokba ízlés szerint teszünk a tésztából, húsból és zöldségekből, majd ráöntjük a forró, átszűrt levest. Ízlés szerint lime levével tovább ízesíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin