2014. április 12., szombat

Korianderes lepénykenyér

 
A Kifőztük magazin áprilisi számában a korianderről ejtettem néhány szót, és hoztam néhány receptet is, hogy lássuk, milyen sokoldalúan használható növény. Ez a lepénykenyér volt az egyik kedvencem, tépve, nem szeletelve, valami szaftosabb saláta mellé vagy csak egy kis mártogatóssal nagyon jó kaja, sőt, ha unod a pizzát, érdemes ezt is kipróbálni.
Hozzávalók:
A tésztához:
  • 3/4 bögre víz
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál olaj
  • 30 dkg liszt
A tetejére:
  • 1 csokor koriander
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • chili pehely
A tésztát kenyérsütőgépben kelesztő programon kidolgoztatjuk. Ha nincs kenyérsütőnk, akkor a hozzávalókból ruganyos tésztát dagasztunk. Meleg helyen hagyjuk duplára kelni. Átgyúrjuk, tepsibe tesszük, laposra nyomkodjuk, majd hagyjuk újra kelni.
A koriandert, olajat és fokhagymát összedolgozzuk a késes aprítóban, a tészta tetejére kenjük, majd meghintjük chili pehellyel.
200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük, melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin