2015. február 25., szerda

Fűszeres tökmag


Mik bújnak el az ember elől a piszkozatokban, most mondjátok meg. Ez a recept még valamikor ősszel jelent meg a Kifőztük magazinban, a sütőtök szezonnak meg már lassan vége... Mindenesetre, ha marad mag, akkor ilyen rágcsát lehet ám gyártani belőle, mondjuk amíg sül a tök, addig egy másik tepsin...


Hozzávalók:
  • Sütőtök magok - minél nagyobb, annál jobb, a halloween tökök magját is nyugodtan használhatjuk
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál curry fűszerkeverék
  • 1 teáskanál só

A sütőtökök magjaiból ízletes téli csemegét készíthetünk, a fűszerezést nyugodtan igazítsuk a család ízléséhez.
A magokat lemossuk, megszárítjuk, összekeverjük az olajjal és a fűszerekkel, majd egy tepsin kiterítve 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megpirítjuk. 10-12 percenként keverjük át, hogy egyenletesen süljenek. Fogyasztás előtt hagyjuk a magokat teljesen kihűlni!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin