2015. február 7., szombat

Joghurtos naracssütemény


 Ó anyám, ez egy annyira finom sütemény, hogy még. Napokig friss marad, szóval ha hétvégén megsütitek, akkor napokig lehet csomagolni uzsonnára. Narancsos, könnyed, szaftos, csodálatos. 
Eredetileg a Kifőztük magazin februári számában jelent meg.


Hozzávalók, 23 cm belső méretű szögletes formához:

  • 2 nagy tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 evőkanál narancslé
  • 1 teáskanál narancs kivonat
  • 28 dkg liszt
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 2,5 dl görög joghurt
  • 1,2 dl olaj
  • 5 dkg étcsokoládécsepp 
  
A tojásokat a cukorral, narancshéjjal, narancslével, narancskivonattal fehéredésig verjük. Ez a lépés nagyon fontos, mert ettől lesz majd könnyű a végeredmény. Beleforgatjuk a lisztet, sütőport, majd fellazítjuk a joghurttal elkevert olajjal.  180 fokos sütőben kb. 45-50 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin