2015. február 9., hétfő

Vegán chilis bab


Ha most azt mondom, hogy megfőztem a világ legfinomabb csilis babját, akkor az nagyon nagyképűen hangzik? Pedig így van, én ennél finomabbat még nem ettem. Komolyan. Ja, és fel se tűnik, hogy nincs benne hús. Mert nem hiányzik. Egy kicsit sem. 

A recept eredetileg a Kifőztük magazin februári számában jelent meg. 




Hozzávalók 4 személyre

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 sárgarépa
  • 1 teáskanál csilipehely
  • 1 babérlevél
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1/2 l zöldségalaplé
  • 10 dkg vörös lencse
  • 25 dkg főtt vörösbab
  • 25 dkg főtt fehérbab
  • 25 dkg morzsolt kukorica
  • 80 dkg paradicsom – hámozott, kockázott is jó
  • 2 kocka magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • só 

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, sárgarépát, átpirítjuk, rászórjuk a csilipelyhet, a babérlevelet, az oregánót, a kockázott paradicsomot, majd felengedjük a levessel, és belerakjuk a lencsét.
Amikor a répa majdnem puhára főtt, hozzátesszük a leszűrt babokat és a kukoricát. A ragu besűrűsödését követően belekeverjük a csokoládét, és addig melegítjük, amíg el nem olvad. Ha szükséges, az ételt sózzuk, és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin