2009. október 19., hétfő

Paprikakrém avagy a piros arany

Igen, beleestem én is a szórásba, nekiálltam paprikakrémet konyvasztani. Két okból: egyrészt gyönyörű kápia paprikát sikerült vennem barátságos áron, másrészt végre találtam kicsi üvegeket, amikbe bele lehet adagolni. Mit nekem paprikaszeletelés ezentúl a pörköltekhez, egyszerűen beleteszek egy kanál krémet és már kész is :) Viszont erősen gondolkodom egy újabb adag elkészítésén, kevés lesz ez a 3 üveg, főleg úgy, hogy az egyiknek már van gazdája...
Ha használjátok az ételekbe, akkor viszont óvatosan a sóval, mert a krém elég sós!

Hozzávalók, 3 kis üveg (1,5 dl) paprikakrémhez:
  • 1 kg kápia paprika
  • 2 teáskanál só

A paprikákat megmosom, kicsumázom, kivagdosom a nagyobb ereket, apróra vágom az aprítóban. Elkeverem a sóval, kicsit állni hagyom, amíg levet ereszt. Takaréklángon addig dinsztelem, figyelek, hogy ne égjen le, amíg szépen össze nem esik, nem kezd el lekvár állaga lenni. Tiszta üvegekbe teszem, fejre állítom, aztán mehet a takarók közé, amíg ki nem hűl.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin