Ogre kuglóf


Ettetek már avokádós sütit? Neeeem? El kell mondjam, hogy ez bizony nagy hiba, és ha tehetitek, sürgősen pótoljátok. A süti puha, szaftos, laktózmentes, mert ugye a vajat helyettesítjük a kedvenc zsíros gyümölcsömmel. Amit hívnak úgy is, hogy aligátorkörte. Mert rücskös. És menőn ki lehet csíráztatni, szobanövénynek is szép. A lényeg, hogy jó puha avokádó kell. Ha kemény, akkor tegyétek meleg helyre, mondjuk ablakpárkányra vagy konyhaszekrénybe, pár nap alatt eléri a megfelelő állagot. Ja, és ha nagyon zöldet sikerül venni, akkor sütés után is megmarad a színe.

A  recept eredetileg a Kifőztük magazinban jelent meg.





Hozzávalók 12 minikuglófhoz

  • 1,5 érett avokádó  
    10 dkg cukor
    1 evőkanál méz
    12,5 dkg liszt
    1 teáskanál sütőpor
    1 tojás
    1 citrom leve

a bevonathoz:

  • 5 dkg étcsokoládé
    2 dkg összevágott pekándió

A tészta hozzávalóiból egynemű tésztát keverünk a robotgéppel, majd kiadagoljuk az előkészített formába (én szilikonost használtam, ha nem ilyened van, akkor értelemszerűen kivajazzuk-kimorzsázzuk előtte). 160 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük. Ha kihűlt, elkészítjük a bevonatot: a csokoládét felolvasztjuk, belemártjuk a sütemények tetejét, majd megszórjuk pekándióval.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések